Daily Archives: април 1, 2020


Ние како жители на градот Куманово, секојдневно сме сведоци на тоа како масовно се прекршуваат мерките донесени од страна на Владата по повод справување со пандемијата. Но, покрај ова, сведоци сме и на тоа како во одредени ситуации и места, едноставно мерките се неприменливи, односно народот – условен од грижите […]

Работниците во Куманово незаштитени од мерките на властите


Како партија која ги застапува интересите на трудот, ја известуваме јавноста дека до нас пристигнаа пријави од работници кои што сакаат да останат анонимни. Пријавите  се однесуваат на скандалозно работење на фирмата „ЕуроБрик“ од Велес (поранешно „Киро Ќучук“). Имено, согласно добиените информации од вработените кои што го пријавија ова несовесно […]

Дали фирмата „ЕуроБрик” шест месеци не исплатила плата на вработените?