Daily Archives: април 3, 2020


Владата на Р. Македонија, денес донесе одлука за целосна забрана за движење на населението во Општина Куманово за време на викенд почнувајки од 21:00 часот во петок до 05:00 часот во понеделник. Одлуката беше донесена само неколку часа пред почетокот на забраната за движење (полициски час), и како резултат на […]

Избрзаната владина одлука за целосен полициски час го зголеми ризикот ...


Откако објавивме за притисоци и кршење на работничките права од страна на директорот на ЈСП, Кристијан Чушков, добивме нови пријави од вработени во ова јавно претпријатие. Имено, според добиените информации, работниците кои ги чистат автобусите работат без никаква заштитна опрема и соодветни средства за заштита од корона вирусот. Дополнително, работниците […]

Нови пријави од вработени во ЈСП, надлежните молчат