Daily Archives: април 5, 2020


Наместо донесување на сериозни одлуки за амортизирање на финансискиот колапс, што во последниов период се случува во целиот економски сектор, а најпогодени се работниците и сиромашните, во време на вонредна состојба советот на Народната банка на Република Македонија донесува одлука за изменување на одредени белези на банкнотите? Гувернерот и претседавач […]

Во време на криза се носи одлука за издавање книжни ...


Веќе со години, поточно, откако олигархијата си ја зеде државата под мишка како лубеница, јавното мислење тенденциозно и систематски се храни со ставот дека јавниот сектор е прекуброен товар на самарот од, кутрото ни, магаренце.   Наводно, кога би ги немало тие, „паразитите“ од јавниот сектор, магаренцето на чудесен начин ќе […]

„Паразитскиот“ јавен сектор и милосрдните „газди“