Monthly Archives: мај 2020


Охридското Eзеро, Охрид и статусот на заштита на УНЕСКО денес се загрозени повеќе од било кога. Од ветувањата на Владата и градоначалникот Георгиески денес сме сведоци на само уште поинтензивно уништување на крајбрежјето. Несанкционираното самоволие на неколку локални моќници и натаму продолжува, а со одобрение на Георгиески продолжува и бетонската узурпација […]

Со амин на Градоначалникот и Владата Охрид наскоро ќе биде ...


Изминативе денови правниот сектор на Левица заедно со професионален адвокатски тим по трудово право, поднесе седум кривични пријави против повеќе газди поради сомневање за низа сторени кривични дела каде биле прекршени работничките права и работничките односи (неисплаќање на плати и придонеси, одземање на правата за време на привремена невработеност, фалсификување […]

Поднесени нови седум кривични пријави за прекршување на работничките права


Антинародната политика на Заев и СДС и натаму продолжува. Откако на најподол начин го промени името и го склучи штетниот договор со Бугарија, Владата зададе нов удар на Македонија и иднината на сите нас задолжувајќи не’ за рекордни 700 милиони евра. Со ова, Ангеловска, Заев и СДС ја ставија Македонија […]

СДС ја однесе Македонија во длабока економска безднаУправата за Јавни приходи излезе со став дека даночна ТАЈНА е информацијата за тоа кои се’ компании добиле парична помош од државата за исплата на плати за своите работници, во форма на субвенција во износ од 50 отсто од придонесите за социјално осигурување за месеците април, мај и јуни. Оваа […]

Дали со државната помош Анѓушев ќе ги исплати 120 работници ...


Има бројни причини зошто не треба да се верува на оваа Влада. Наводната грижа за животната средина се гледа во успешното штитење на најголемите индустриски загадувачи на воздухот, како и на рудниците на смртта на Еуромакс. Прогласувањето на Шар Планина и Осогово за национални паркови се уште една предизборна манипулација. […]

Прогласувањето на Шар Планина и Осогово за национални паркови се ...


Додека вниманието на народот е насочено кон безуспешната борба на министерството за здравство со корона вирусот, “експертите” на СДС подготвуваат нов “бонбона” бизнис. По примерот на приватизацијата на ЕВН, што резултираше со енормно зголемување на цената на електричната енергија и дополнително осиромашување на населението, СДС подготвува приватизација на уште една […]

Уште еден “бонбона” бизнис на СДС ќе ја зароби иднината ...