Daily Archives: мај 3, 2020


До нас пристигна ова писмо со потресно сведоштво од поранешен вработен во странската компанија „Кромберг и Шуберт” од Битола. Писмо кое илустрира како се третирани работниците во Македонија во таканаречените ,,странски инвестиции”, кои додека домашните капацитети вештачки се уништуваат и распродаваат, ни се преставени како единствен економски избор. Писмото ви […]

Писмо од поранешен работник во „Кромберг и Шуберт”