Daily Archives: мај 8, 2020


Со вчерашната декларација од Загреб, каде се презентираше втората Лисабонска декларација, лидерите на ЕУ експлицитно и со потценување на македонскиот народ, го легитимизираа шовинизмот кој со децении го практикуваат бугарските власти спрема Македонија!  После неуспешниот референдум, кој претставува највисока форма на демократија, народот испрати јасна порака до домашните и странските […]

Без неприкосновеното право на самоопределување добрососедство не може да постои!