Daily Archives: мај 14, 2020


Испровоцирани од одлуката на Управниот суд која била донесена на 31 март во полза на „Еуромакс“ за рудникот Иловица, го потенцираме ставот на Левица дека националното богатство мора да биде јавно, односно државно. Неговото отуѓување во приватни раце, а особено странски компании треба да биде најстрого забрането. Сите природни ресурси […]

Природните ресурси се јавна, а не приватна сопственост!