Daily Archives: мај 15, 2020


Денес, Правниот сектор на Левица, до Уставниот суд на РМ поднесе иницијатива за оценка на уставноста и законитоста на владината Одлука со која, за разлика од другите граѓани, им се дозволи на ФУНКЦИОНЕРИТЕ да може да патуваат во странство, а по нивното враќање да не мора да бидат спроведени во […]

Не може Уставот за функционерите да биде мајка, а за ...