Monthly Archives: август 2020


Денес, пратениците на Левица – Димитар Апасиев и Борислав Крмов, согласно Деловникот на Собранието на Република Македонија, до претседателот Талат Џафери упатија официјално писмено Известување со барање за свикување итна седница за поставување пратенички прашања. Ваквата специјална седница, според Деловникот, е предвидено да се одржува секој последен четврток во месецот. […]

Бараме свикување итна собраниска седница за пратенички прашања на која ...


Денес, во Собранието на Република Македонија, владејачката коалиција на СДС+ДУИ, на очиглед на јавноста, прави противделовнички обид за верификација на мандатот на нови пратеници – спротивно на чл. 17 од Деловникот!Според овој член, за да има верификација на нови мандати мора кумулативно да постојат два акта: 1. Извештај од ДИК; […]

Пратениците на Левица нема да учествуваат во шверцувањето нови пратеници


Политичката партија Левица е згрозена од постојаните пазарења и калкулации со животите на нашите најмили – децата. Политичките игри (и уцени) мора да имаат граница кога станува збор за нивното здравје. Тука нема да ја коментираме способноста на министерот, кој инсистира на настава во училиште а притоа и самиот бил […]

Единствената жртва на образовниот амбис – децатаПоскапувањето на електричната енергија – и тоа само две недели по завршувањето на изборите – јасно демонстрира дека СДС се грижи само за профитот на компаниите блиски до власта инволвирани во овој бизнис. Оваа ненародна одлука дополнително ќе ги осиромаши граѓаните, кои и сега се жртви на погрешната политика на СДС […]

Главен виновник за поскапената струја е Кочо Анѓушев и неговите ...