Monthly Archives: октомври 2020


Самоволието и арогантниот однос од страна на функционерите на СДС од ден во ден стануваaт се почести. Наместо да се решаваат проблемите со коишто се соочуваат работниците, тие се соочуваат со неспособноста на градоначалникот на Град Скопје – Петре Шилегов, којшто пак соочен со притисокот од сериозноста на ситуацијата, полека […]

Без пожарникари не можеме, без Шилегов сигурно можеме


Според бројките од статистичките извештаи, кои се објавуваат на светско ниво на веб сајтот www.worldometers.info/coronavirus, Македонија е прва во светски рамки по број на починати во 24 часа на милион жители. Доколку се земе предвид  број на иселени жители, состојбата е уште покатастрофална. Ова уште еднаш ја покажува алармантно лошата […]

Венко Филипче да си поднесе оставка за неговата неодговорност и ...


Претседателот на Левица, Димитар Апасиев, денес одржа прес-конференција во прес-центарот на Собранието, кадешто обелодени дека, денес заедно со пратеникот Борислав Крмов, до претседателот на Собранието доставија предлог Декларација во 10 точки за осуда на бугарските национал-шовинистички претензии. На прес-конференцијата тој ги образложи точките кои ја содржат предлог Декларацијата, коишто очекуваме […]

Левица поднесе предлог Декларација за осуда на бугарските национал-шовинистички претензииДодека владата на СДС, од една страна користи спинови и етикетирања за своите политички неистомисленици карактеризирајќи ги како руски агенти и мрачни сили, од друга страна за бизнисите на Заеви не постои пречка во економска соработка и со Русија. Односно, фирмата „Тргопродукт” од Струмица, која е ќерка-фирма на бизнисот „Мамас” […]

За бизнисите на Заеви и Русија е алтернатива


До Левица деновиве пристигнаа информации за сериозни неправилности и незаконитости при изготвувањето на Годишните планови за вработување за 2020 година од страна на судовите, како и за незаконско издавање на позитивни согласности од страна на Министерството за информатичко општество и администрација на истите. Непочитувањето на постапката предвидена со Законот за […]

Дали Манчевски се повлекува поради сомнежите за незаконски вработувања во ...


Деновиве, до нас пристигнуваат реакции и поплаки од страна на родители во врска со зачестена, преизнасилена и агресивно наметнувачката употреба на името Северна Македонија од страна на одделенски наставници на часовите со најмладите, како и корегирање и инсистирање истото име да го употребуваат и децата, односно учениците. Многу е веројатно […]

Агресивно се наметнува нелегитимното име врз учениците – наставниците се ...