Daily Archives: октомври 6, 2020


Деновиве, до нас реагираа неколку асистенти за деца со попреченост кои се револтирани од третманот на државните институции. Имено, овие асистенти (кои биле ангажирани преку проект на УНДП) добиле известување од општините во МАЈ дека договорот им завршил во март! И покрај настанатата криза, поради специфичноста на самиот ангажман, асистентите […]

Асистентите за деца со попреченост целосно заборавени од државата