Daily Archives: октомври 11, 2020


Нека ни е честит празникот, слава им на паднатите народни херои во борбата за слобода на целиот македонски народ – Смрт на фашизмот, Слобода на народот! Првата пушка, која токму на денешен ден во 1941 година одекна во Прилеп, е само јавно, гласно и отворено декларирање на почетокот на вооружениот […]

Фашизам е ставање на државата во служба на империјалистичките интереси!