Daily Archives: октомври 22, 2020


Претседателот на Левица, Димитар Апасиев, денес одржа прес-конференција во прес-центарот на Собранието, кадешто обелодени дека, денес заедно со пратеникот Борислав Крмов, до претседателот на Собранието доставија предлог Декларација во 10 точки за осуда на бугарските национал-шовинистички претензии. На прес-конференцијата тој ги образложи точките кои ја содржат предлог Декларацијата, коишто очекуваме […]

Левица поднесе предлог Декларација за осуда на бугарските национал-шовинистички претензии