Daily Archives: ноември 10, 2020


Во нашиот Локален огранок, неодамна ни беа испратени податоци и документација од жители на Велестово кои се однесуваат на бесправно изградени објекти, чии инвеститори се Аристид Маџунков од Струмица и Златко Кецкоски од Охрид. Од приложената документација се гледа дека Аристид Маџунков од Струмица, сопственик на рудникот “Неметали Огражден” (приватизиран […]

Фирма од Струмица со решение за отстранување градба непречено гради ...


Уставните судии незаконски и скандалозно изгласаа додатоци во висина до 35 отсто од месечната плата, во услови кога Владата апелира дека сите треба да се солидаризираат во кризата со мерки на штедење. Согласно член 113 од Уставот на РМ, со Деловникот на Уставниот суд се уредува работата и постапката пред […]

Уставниот Суд кој треба да е чувар на законите – ...