Daily Archives: ноември 11, 2020


Вчера се обележа денот на науката. А каде е македонската наука? Додека секоја година тонеме на Шангајската листа сè пониско и пониско, УКИМ во манир, по кој, за жал, станува препознатлив, избира научник на годината на скандалозен начин. Научниците сè поретко се мотивирани да се пријавуваат на овој избор бидејќи […]

За дигнитетот на научниците или што сè е гнило во ...