Daily Archives: ноември 17, 2020


Денешното неусвојување на преговарачката рамка од страна на Советот на ЕУ претставува тотален пораз и фијаско за килавата македонска дипломатија. Изминативе триесет, а особено последните три години, сведочиме единствено порази на меѓународно ниво, преточено во откажување од тешко стекнатото право на самоопределување како и ревидирање на историјата, уривање на АСНОМ-ските […]

Референдумот беше за НАТО-вска Северна, а не за Европска Македонија