Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

Поднесени Барања за инспекциски надзор за унапредувања во Апелационите судови

Поради сомневања за незаконски унапредувања во судовите, Левица поднесе Барања за инспекциски надзор до Државниот инспекторат за труд и до Државниот управен инспекторат – во врска со огласите за унапредување во Апелационен суд Гостивар, Апелационен суд Битола и Апелационен суд Скопје.

И покрај најавите за реформи во судството од страна на министерот Маричиќ, продолжува праксата на унапредување партиски кадри и роднини блиски до високи функционери, поради што Македонија се соочува со состојба на заробени институции – каде правото и правдата се сведени на обична хартија.

 

Најнови објави