Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  Бројот на вработени во општина Охрид пораснал за пет пати во изминативе 15 години

  Владата на СДСМ продолжува со расипничкото трошење народни пари, не само на централно ниво со своеглавото инсистирање на спроведување попис на населението среде пандемија – туку со таа политика продолжуваат и на локално ниво. По простување на долговите на општина Охрид, градоначалникот и неговата партија на власт ветија дека општинскиот буџет и политики на локално ниво ќе бидат развојни и во интерес на сите Охриѓани. Но, повторно по стапките на премиерот, и градоначалникот покажува неконзистентност во ставовите и политиките.
  Имено, Советот на општина Охрид даде зелено светло за нови 32 вработувања во општината, за која пред доаѓањето на власт од СДСМ тврдеа дека е превработена со партиски кадри. Во таа насока говори и фактот дека бројот на вработени во општината во изминативе 15 години пораснал за најмалку 5 пати.

  Иако од СДСМ се свесни дека таквата одлука на Советот не придонесува за развој на општината и е само дополнителен терет на општинскиот буџет, тие сепак одлучуваат да го спроведат. Целта на оваа одлука станува јасна доколку се погледне фактот дека наближуваат локалните избори и е потребно задоволување на барањата на членството на владејачката партија.


  ЛЕВИЦА – ЛО Охрид
  3 февруари 2021 година

  Најнови објави