Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  Членови на Левица – Делчево положија цвеќе во чест на раѓањето на великанот Гоце Делчев

  Поминаа 149 години од раѓањето на македонскиот великан Гоце Делчев

  По повод роденденот на еден од најголемите и најзначајните револуционери во историјата на Република Македонија, дел од членовите на ЛО-Левица Делчево, положија цвеќе пред споменикот на Гоце Делчев – патронот на градот Делчево, во чест на неговата несебична и посветена борба за татковината.

  „Бугарската влада, која има чисти завојувачки намери спрема Македонија, штом ќе почне да дава пари, ќе знае како да ја исползува со таа ‘помош’ создадената состојба на работите внатре: таа нема да се задоволи со некакви платонски чувства, туку ќе сака реални привилегии… Повторувам, ударот ќе биде страшен!“ – Гоце Делчев.

  Левица – Делчево
  4 февруари, 2021

  Најнови објави