Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

(Видео) Ристески: И измената во законот за неевидентирани лица е во полза на пописен фалсификат

Левица до Уставниот суд поднесе Иницијатива, со која ја оспоруваме измената на Законот за неевидентирани лица во матичната книга на родени.
 
По тој повод, Координаторот на правниот сектор на Левица, Новица Ристески, одржа прес конференција, кадешто ги образложи проблемите поради кои партијата го спори овој закон.
 
Новица Ристески: „Протуркувањето на ваков закон токму сега, ги потврдува нашите ставови дека се спрема ПОПИСЕН ФАЛСИФИКАТ и наштимани резултати!“
 
#НеОтворамВрата
ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА
20 март, 2021
 

Најнови објави