Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  Модуларната ковид болница во Куманово нема централен довод на кислород

  Во речиси исполнет капацитет на модуларната болница нема централен довод на кислород.Од вкупниот расположлив капацитет, речиси 90% од пациентите се на кислородна подршка.

  Додека Владата се фали со отворените модуларни болници, истите се без централен довод на кислород, па затоа вработените се принудени да носат и по стотина боци со кислород, кои се тешки и до сто килограми.
  Изговорот на директорката на кумановската болница е дека нема доволно буџетски пари за да се санира овој сериозен недостаток и да се олесни работата на исцрпениот медицински персонал.

  ЈАВНО ПОВИКУВАМЕ ДО ВЛАСТА НАМЕСТО ДА ТРОШАТ ПАРИ ЗА ЛЕТАЊЕ СО ХЕЛИКОПТЕРИ, НАБАВКА НА ЛОСОСИ И МОРСКИ ПЛОДОВИ ВО ВРЕМЕ НА ЗДРАВСТВЕНА КРИЗА, СРЕДСТВАТА ДА ГИ ПРЕНАМЕНАТ ЗА ОПРЕМУВАЊЕ НА БОЛНИЦИТЕ НИЗ ДРЖАВАТА !

  ПОЛИТИЧКА ПАРТИЛА ЛЕВИЦА – ЛО КУМАНОВО
  11 април, 2021

  Најнови објави