Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  Башиноселскиот мост и покрај лошата состојба не е во приоритетите на министерот Бочварски

  Мостот на Вардар е дотраен и е во сериозна лоша состојба. Покрај укажувањата на експертите дека овој мост не е безбеден за користење и итно е потребна негова реконструкција или изградба на нов мост, Велешани и оваа година ќе мора да го користат и покрај тоа што не е безбден.

  Градоначалникот на Општина Велес , Аце Коцевски во неколку наврати се изјаснуваше дека проектната документација е готова, но единствена пречка се финансиите.

  Но, сосема спротивно, на денешната посета на министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски кажа дека “рехабилитацијата или изградба на нов мост кај Башино Село како проект што ќе го финансира државата нема да се реализира годинава. Се уште не е комплетирана техничката документација за да можат да се реализираат постапките како што се издавање на одобрение за градба или за реконструкција како и тендерите за изведба”.

  – Кој од овие двајца високи функционери ја кажува вистината!?
  – До кога приоритетите кои значат и безбедност на граѓаните ќе бидат второстепени и секогаш одложувани од страна на властите!?
  – Дали треба да се плати данок со нечиј живот за сериозно да се сфати ситуацијата!?

  ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – ЛО ВЕЛЕС
  14 април, 2021

  Најнови објави