Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  Левица – Битола: Современ противпожарен објект и нови противпожарни возила остануваат во низата предизборни лаги

  Предизборните ветувања дека Битола конечно ќе добие современ објект не се исполнети. Зграда која делумно ќе ги исполнува новите стандарди е уште една лага, а возилата се постари повеќе од 50 години. Безбедноста на граѓаните е секогаш во втор план, но граѓаните нема да ги заборават лагите.

  Првата Противпожарна на Балканот и во Македонија е изградена во Битола. Територијалната Противпожарна Единица Битола е формирана со акт на Румелискиот валија за време на владеењето на турскиот султан Махмуд III на 20.05.1836.

  Вработените немаат добиено нови услови за работа, единствена е честитката од градоначалничката по повод денот на пожарникарите.

  ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА ЛО – БИТОЛА
  21 мај, 2021

  Најнови објави