Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  Протест на земјоделците во Прилеп за неисплатените субвенции

  Земјоделските здруженија соочени со крајно исцрпувачката состојба во која се наоѓаат предизвикана од ковид пандемијата, неповолните цени на земјоделските производи, зголемените трошоци, лошите временски услови оваа пролет и неисплатата на субвенциите за ланската година, одлучија на 12 јули, Петровден, од 10 до 12 часот да излезат на предупредувачки протест кој ќе се одржи во Прилеп.

  Тие со овој протест ќе го искажат своето незадоволство од лагите на оваа политичка гарнитура, како и целокупните лоши состојби во земјоделскиот сектор и немањето на аграрна стратегија. Доколку во најкраток рок не им се исплатат заостанатите субвенции по сите мерки, земјоделците ќе ги радикализираат протестите низ целата држава, како и преку писма ќе ги известат странските амбасади во Р. Македонија.

  ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – ЗЕМЈОДЕЛСКИ СЕКТОР
  06 јули, 2021

  Најнови објави