Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  (Видео) Дали со 70 милиони евра Министерството за транспорт и врски ќе ја покрива својата некадарност пред избори?

  Дали со 70 милиони евра Министерството за транспорт и врски ќе ја покрива својата некадарност пред избори?

  Во денешната емисија „Жешко Политичко Лето” на Канал 5 ТВ, Левица упати прашање до министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски:

  „Неколку месеци пред локалните избори најавувате дека само преку вашето министерство ќе се испумпаат дополнителни 70 милиони евра спрема локалните самоуправи за инфраструктурни проекти.

  Нели сметате дека ова е обид за прикривање некадарност за време на цел мандат или пак целта е последна тура тендери пред промена на власта на локално ниво?”

  Најнови објави