Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  Андреа Јанков – кандидат за градоначалник на Центар

  Левица вечерва го објави својот кандидат за градоначалник во Општина Центар – Андреа Јанков.
  Роден е во 1982 година во Скопје, Општина Центар. Магистер инженер-архитект, со магистерска теза од областа на самоодржливоста и неинвазивната архитектура. Посветен работник со 14 години искуство во приватниот сектор, овластен проектант и инженер за изведба со Овластување Б (од 2012 година), тековно вработен во „Елена Лука Инженеринг“. Љубител на природата и основач и претседател на здружението на граѓани „Го Сакам Водно“. Оженет и татко на две деца.
  Неговата борба е насочена кон: хумано и самоодржливо урбано живеење; заштита и грижа за животната средина; борба со аерозагадувањето; зголемување на стандардот за зеленило по глава на жител; градење на мерит систем и демократизација на локалната самоуправа преку референдуми, народни иницијативи, собири на граѓани и зголемена граѓанска партиципација во носењето одлуки на општинско ниво.
  Повеќе за биографијата на Јанков можете да прочитате тука.

  Најнови објави