Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

Левица – Град Скопје: Прифатени пет амандмани на советниците на Левица на трета седница на Град Скопје

На вчерашната, трета седница на Град Скопје, по 13 часовна расправа, се изгласа Буџетот на Град Скопје за следната година.

На седницата беа прифатени и пет амандмани на советниците на Левица (од поднесени седум), додека другите два ќе бидат ревидирани и прилагодени при ребалансот на буџетот во март следната година.

Амандманите кои што ги поднесе Левица и кои што беа прифатени, а со тоа станаа и дел од Буџетот на Градот Скопје за следната година, се однесуваат на:

• Зголемување на средствата за опремување на сензорна соба за лицата со попреченост;
• Зголемување на средствата за субвенционирање на електормоторни погони за инвалидски колички;
• Зголемување на средствата наменети за домување на возрасни лица со попреченост;
• Набавка на адаптирани возила за лица во инвалидска количка;
• Пренамена на средства за набавка на електростатски филтри на оџаците на објектите за домување.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – ГРАД СКОПЈЕ
30 Декември, 2021

 

Најнови објави