(Видео) Советот на Кисела вода против проект за престој за деца со посебни потреби

0
278

Советниците на Левица поднесоа амандман за отворање на дневен престој за деца со посебни потреби. Со реализацијата на овој проект ќе се создадат услови за интеракција и анимација на децата со посебни потреби.

Целта е да им се помогне и на родителите кои имаат ваков член во своето семејство и да имаат можност каде да го остават своето дете за да можат да се посветат на секојдневните обврски, а дополнително би се создале услови едниот од двата родитела да може да работи со скратено време, со што би им се зголемил семејниот буџет.

Овој амандман е финансиски обезбеден од програмата и подпрограмата на буџетот за 2022 година, со што не би се создала никаква негативна импликација кон другите планирани проекти.

Но, со оглед дека мнозинството во советот, односно советниците од редовите на ВМРО-ДПМНЕ не покажаа слух за ваква иницијатива и истите гласаа против, а советниците од СДСМ без воздржани, амандманот за жал не помина.

 

 

 

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – КИСЕЛА ВОДА
22 јануари, 2022

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде