Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  (Видео) Нема место за експлоатација на труд во визијата за модерно Скопје

  ,,Ние сметаме дека треба да престане експлоатацијата на сезонските работници и инсистираме сезонските работници да бидат вработени во согласност со Законот за работни односи. Вака ќе можат да имаат здраствено и пензиско осигурување, кое сега го немаат.

  Ако ова моментално не може да се покрие со буџетот, сметаме дека може да се санира со ребалансот на буџетот и таков ребаланс би прифатиле.”

  – Говор на Амар Мециновиќ, советник во град Скопје.

   

  Најнови објави