Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  (Видео) Јована Мојсоска за македонското име и македонскиот идентитет

  ,,Постмодернистичката пропаганда е дека левицата треба да се занимава со социјална правда, дека не постојат идеологии. Еден од најеминентните македонски комунисти, Коста Солев – Рацин, самиот изјавил дека „Не можеме да говориме за национално додека нема социјално ослободување и обратно.”

  Македонската државна независност е крунисана преку АСНОМ, преку Комунистичката Партија.

  Комунистите за време на втора светска војна имаат една парола со која се борат „Македонија на Македонците – земјата на земјоделците.”

   

  Најнови објави