Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  (Видео) Јованоски: Ќе добиете Контра-тужба за фалсификуваната пријава за наводно омаловажување на Заев

  ,,Велите дека немало кривични и прекршочни пријави за време на изборите. Имаше. Јас имав конкретно. За време на изборна кампања, заради омаловажување на некој си премиер на некоја си фиктивна република северна Македонија. Оваа е таа пријава, еве ја таа покана. Денеска бев јас на суд.

  Овде е потпишан Златко Николоски како полициски службеник што го констатирал прекршоков, дека сум прекршил ,,нарушување на јавен ред и мир и омаложување”.

  Не знам дали под притисок Златко Николоски, под ваш притисок лично, го има потпишано овој очигледен фалсификат.
  Иначе ќе имате контра-тужба кон МВР за оваа работа, затоа што мене ме теретите на неоснов.”

  (*Обраќање на советникот и член на ЦК, Иван Јованоски, кон В.Д. Командирот на ПС-ОН Прилеп, Дарко Цуцулоски.)

   

  Најнови објави