Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  Помен за прерано загинатиот полицаец Жарко Кузмановски

  Денес е ден на победата над фашизмот , но и тажен ден за Брвеница, за семејството на загинатиот припадник на Македонската полиција Жарко Кузмановски од антитерористичката акција во Диво насеље во Куманово во 2015 година.

  Денес, на 09.05. 2022 година , по повод седум годинишнината од Диво насеље , во чест за вечен помен во родната Брвеница , беше откриена спомен биста за нашиот непрежален Жарко Кузмановски.

  Извршувајќи службена задача, со уште седум колеги . прерано го загуби својот живот во полициската операција за наутрализација на терористичката ОНА во кумановско , во одбрана на својата татковина Македонија.

  Да не се повтори!

  Слава им!

  ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА-Брвеница

  09 мај, 2022

  Најнови објави