Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

Единствен услов за коалиција се нашите платформски начела

„Ние во било која идна влада кога би влегувале, на нас пред се, ни се најбитни нашите платформски начела. Ние сме идеолошки издиференцирана партија и секое вклучување во било какви коалиции ни почива на нашите проценки дали можеме да ја протуркаме таа платформа на корист на граѓаните.

СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ функционираат во готови модели, кои доаѓаат од странство, и тие готови модели веќе многу долго време ги користат на локално ниво. Од 96-та година, односно од првите избори, тие имаат разработено стратегија и тактика, додека пак, Левица е “грасрут” партија.

Левица е крик на демократскиот порив во Македонија, затоа што се случува како резултат на години на развој на општествени групации и здруженија на граѓани, до политичка партија.”

Портпаролот на Левица, Амар Мециновиќ, во емисијата „Само Вистина”.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

17.05.2022г.

Најнови објави