Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  Советникот од Левица со иницијатива огласите за вработување да се објавуваат на општинските канали на Општина Гевгелија

  Советникот од редовите на Левица – Гевгелија, Сашко Јанчев, денес поднесе иницијатива за ставање точка на дневен ред со која се предвидува огласите за вработување во општинската администрација и во јавните служби основани од Општината да се објавуваат и на веб и ФБ страната на Општина Гевгелија.

  Дополнително во иницијативата се предвидува и секоја намера за склучување на договор за дело да се објавува на веб и ФБ страната на Општина Гевгелија.

  Целта на оваа иницијатива е да се намали можноста за клиентелизам, конкретно за партиски вработувања, кои се рак рана на македонското општество и на Македонија во целост.

  ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – ГЕВГЕЛИЈА

  13.06.2022г.

  Најнови објави