Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  Советниците од Левица ќе бараат одговорност за рушењето на Работнички Универзитет

  Почитувани сограѓани, би сакале да ве известиме дека денес советниците од Левица побараа од одделението за урбанизам да се достават следните документи за објектот што е „лепенка“ до Работнички Универзитет, кој по неговото отстранување се сруши дел од Работнички Универзитет:

  -Елаборат за геомеханика на почва,
  -Проектот за статика,
  -Проект за заштита на градежна јама,
  -Мислење од ИЗИИС и
  -Елаборат за отстранување на објект

  Откако ќе ни бидат доставени материјалите, ќе бидат детално разгледани од страна на секторот урбанизам на Левица и доколку се забележат пропусти и нерегуларности, соодветно ќе реагираме.

  Законот мора да важи за сите подеднакво, одговорност мора да има.

  ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – ВЕЛЕС

  21.06.2022г.

  Најнови објави