Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

Арбер Адеми отворено покажа дека власта го крие протоколот

На денешната прес конференција, претседателот на Комисијата за европски прашања, Арбер Адеми, кажа дека Протоколот не се објавува под изговор дека истиот не е финализиран и потпишан.

Во Општиот став на ЕУ, кој се однесува на отворање на преговорите со Македонија, јасно се упатува на член 12 од Договорот со Бугарија и на Протоколот, кој шминкерски се нарекува Годишен извештај или преглед.
Со други зборови ПРОТОКОЛОТ Е ДЕЛ ОД “ФРАНЦУСКИОТ” ПРЕДЛОГ.

Имајќи го ова предвид, како може Протоколот да не е финализиран, кога истиот е дел од “францускиот” предлог?

Или пак ако истиот навистина не е финализиран, тогаш како Собрание ќе одлучува по “францускиот” предлог кога дел од тој предлог е нефинализиран Протокол?

Основна карактеристика на демократија се информирани граѓани и носење одлуки транспарентно врз основа на информации.

Денешната прес-конференција е класична прес-конференција на автократски режим чија цел не е да информира, туку да ја манипулира јавноста и да шири дезинформации.

Затоа ве повикуваме и денес, во 19 часот, да излеземе масовно на протест за да му кажеме НЕ на хибридниот режим и неговите автократски методи!

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

11.07.2022г

Најнови објави