Министерот Шаќири не знае дека има надлежност на Бирото за развој на образованието

0
236

Краткото вчерашно интервју со министерот Јетон Шаќири за домашните медиуми не беше доволно кратко за да успее да ја прикрие неговата некомпетентност и елементарната неупатеност во надлежностите на МОН.

Објаснувајќи зошто учениците не добија свидетелства на крајот од наставната година, тој кажа дека ниту не знаел дека има таков проблем до јуни и дека тоа било обврска на БРО!

Во описот на БРО стои дека, тоа е орган на управа во состав на Министерството за образование и наука со својство на правно лице и врши стручни работи од значење за развојот и унапредувањето на воспитанието и образованието.

Очигледно, првиот човек на министерството во обид да манипулира со јавноста го покажа своето незнаење и некомпетентност за ресорот со кој управува.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

25.08.2022г.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде