Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

Учениците од Општина Аеродром ја почнаа новата учебна година без ветените таблети

Иако беше ветувано од страна на градоначалникот Тимчо Муцунски во изборната кампања, дека ќе има таблет за секое дете, ништо од тоа не се оствари. Учениците и оваа учебна година ја почнаа без таблетите ветувани од локалната власт на ВМРО-ДПМНЕ.

Речиси низ сите основни училишта во општината нема доволен број на компјутери/таблети, па децата учат групно на еден компјутер, при што се губи квалитетот на наставата.

Советничката група на Левица – Аеродром ќе поднесе иницијатива до Советот на Општина Аеродром со цел набавка на таблети за секој ученик – квалитетно образование на најмладите е влог во нашата иднина!

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – АЕРОДРОМ
20.09.2022

Најнови објави