Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

Антифашизмот ја буди Македонија

Духот на антифашистичката победа над силите на мракот засекогаш ќе ги разбранува срцата на нациите победници, кои го изградиле новиот свет, не оставајќи место за идеите за уназадување на човештвото.

Пламенот на победата на македонската и југословенската држава над силите на оската и балканските предавници и слуги, вечно ќе гори во срцата на македонскиот народ.

Во Македонија и на Балканот нема повеќе простор за рехабилитација на фашистичките идеи за потчинување на единството и рамноправноста помеѓу народите на сметка на туѓи империјалистички интереси.

Македонија се буди!

Антифашистички протест во Охрид
Антифашистички протест во Охрид

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА
08.10.2022

Најнови објави