Задолжувањата ќе наметнат мерки за штедење погубни за обичните луѓе

0
79

Координаторката на Секторот за финансии при Левица, Јулијана Штрковска Колариќ, во емисијата ,,Утрински печат”.

Со овој предлог-Буџет се предвидува eдна третина од расходите да бидат покриени со нови задолжувања. Предлог-Буџетот во целост е инфлаторен и не носи во ДОЛЖНИЧКО РОПСТВО. Со ваков Буџет ќе се зголемат цените, но не и потрошувачката, а со тоа дополнително ќе опадне и oнака нискиот стандард на живеење.

Во 2023 година инфлацијата нема да се смири, а задолжувањата ќе продолжат. Следните генерации ќе мораат да го прифатат овој долг или пак да се иселат од државата.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА
22.12.2022

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде