СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ крадат државни пари со кои ги хранат своите структури за власт и моќ

0
37

„Левица може да одговори на сите предизвици кои ја преокупираат нашата држава.

 Од спртивна страна имаме деидеологизирани партии. СДС и ДПМНЕ се просто партии кои ги крадат државните пари за да ги хранат своите структури и така да дојдат до моќ. Тоа е еден циклус на пари-моќ-пари-моќ. Тука нема никаква идеологија.

Тоа сега го прават градоначалниците на ВМРО-ДПМНЕ како локална власт, а СДСМ на централна власт. Двете партии се десно ориентирани.

 Сега имаме единствена левичарска партија која може да одговори на предизвиците на нашето време. Затоа и рејтингот ни оди во стратосферата.“

 

Портпаролот на Левица, Амар Мециновиќ, во гостувањето на утринската емисија „Утрински печат“.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

12.01.2023

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде