Админ


Вакцините се медицинска и општествена придобивка и нивниот историски бенефит не може никако да се побие! Ние како здравствени работници апелираме сите родители да ги вакцинираат нивните деца! Сепак сомнежот кој се јавува кај родителите кој кулминира со антивакцинални кампањи се должи на недоволната контрола на лековите и можноста да […]

Став за задолжителната вакцинација


  Денес во отсуство на дебата ја видовме вистинската цел на оваа Влада, а тоа е комплетна приватизација на здравството преку градење на јавно-приватни партнерства со приватни поединци кои вршат здравствена дејност. Министерот за здравство во одржаната прес-конференција јасно потенцираше дека „границата помеѓу јавното и приватното здравство мора да се […]

Реакција – Детска кардиохирургија