(Видео) Крмов: Заев има прифатено отстапки со Бугарија кои се надвор од резолуцијата

Борислав Крмов

„Јас сум за отворање мостови, ама не можете вие кога некој од друга страна ве негира, кога настапува со НЕГАТОРСКА и шовинистичка политика, да правите мостови на тој начин. Сигурен сум дека премиерот и Владата имаат прифатено работи кои се надвор од Резолуцијата, за кои немаме никаков отчет. Тие трчаат по тој датум за преговори како кој знае што да е.

Тоа е еден вид да ја оправдаат, на некој начин, жртвата од Преспанскиот договор, затоа што тогаш повеќе се правеше спин дека наводно “Преспанскиот” е за евроинтеграции, а не толку за НАТО. Имате и еден сиромашен народ, на кој што треба некоја коска политичка да му се фрли, па после со тоа да се иде на избори и за жал, мислам дека СДСМ се спремни сѐ живо фактички да прифатат.

Ние сами се ставаме во изолација и сами си ги уништуваме преговарачките позиции со тоа што инсистираме на Европската унија, по секоја цена дека ние немаме алтернатива.”

 

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ