прес-конференции


Почитувани новинари и претставници на медиумите, Политичката партија „Левица“, ќе одржи прес конференција по повод продолжување на судската кривична постапка против нашите членови од највисокото партиско раководство, кои се обвинети за учество во толпа при демолирањето на Канцеларијата на Претседателот на РМ, на овогодинешните априлски протести против контроверзната и противправна […]

Покана за прес – Продолжува судскиот прогон на Савески и ...


Почитувани новинари и претставници на медиумите, денес (22 ноември 2016 г.) во 12:00 часот во Основен Суд 1 во Скопје е закажано рочиште за судење на нашиот другар и сопартиец Мариглен Демири – Гени. Притисокот на власта кон членовите на Левица продолжува и непосредно на самиот почеток од изборната кампања. […]

ПОКАНА ЗА ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА – СУДЕЊЕ НА МАРИГЛЕН ДЕМИРИ


Денес, вторник, 25 октомври, во 11.30 часот Левица ќе одржи прес конференција во Жена Парк наспроти Собранието на Република Македонија. На прес конференцијата ќе биде упатен повик до сите опозициски партии, вклучително и оние од албанскиот блок, за потпишување на заеднички меморандум во кој ќе се каже јасно и гласно […]

Покана за прес – Санитарен кордон за изолирање на ДПМНЕВо понеделник, 3-ти октомври, во 11.30 часот, Левица ќе одржи прес конференција на ул. Лондонска бр.8, пред седиштето на Балкан Енерџи Груп Дооел Скопје, со цел да се запознае пошироката јавност со еден од најголемите криминали во Р. Македонија. Бидејќи институциите веќе подолго време не работат во интерес на граѓаните, […]

ПОКАНА ЗА ПРЕС – 03.10.2016


Во петок, 23 септември, во 11.45 часот Левица ќе одржи прес конференција пред Основниот суд Скопје 1 по повод отпочнувањето на судскиот процес против уште еден член на Левица, Мариглен Демири, поради неговото учество на протестите од оваа година. Режимот не престанува со политичкиот прогон против членовите на Левица. Малку […]

Покана за прес – Режимот продолжува со прогонот на Левица: ...


Во среда, 21 септември, во 12.30 часот Левица ќе одржи прес конференција во Жена Парк, пред Собранието на Република Македонија, со цел да се запознае пошироката јавност со деталите околу својата иницијатива за истакнување на заеднички непартиски листи на изборите, кои би ги поддржале сите антирежимски партии. Македонија сè уште […]

Покана за прес – Иницијатива за обединување на сите антирежимски ...