соопштенија


Скандалот со одамна делегитимираната институција СЈО е јасен показател дека правдата не може да биде испорачана од елитистички преговори и меѓупартиски пазар на затворени средби. Оваа институција која беше резултат на фамозните „Пржински договори“, по селективното објавување на „бомби“ од СДСМ, стана уште еден инструмент за инсталирање власт која ќе […]

Правдата не може да биде испорачана од партиски пазарења и ...


Кочо Анѓушев со свежо пронајдена загриженост за народот изјавил: „Јавноста треба да знае – половина од кинеските возови се неисправни”. Покрај очигледната анти-кинеска пропаганда, позади оваа изјава се кријат всушност следниве факти: 1.Железниците во Македонија систематски се уништуваат и покрај тоа што железничкиот сообраќај претставува еколошки најчист, безбеден и комфорен […]

Анѓушев да провери со Светска Банка зошто железниците се неисправни


Напролет зелените површини во Градскиот Парк Скопје повторно ќе се намалат. Освен изградбата на Луна Паркот, исто така во Градскиот парк ќе се гради и велодром, т.е. рекреативен адреналински велосипедски парк. За реализацијата на овој проект во 2018 година биле планирани 1,5 милиони денари, но по најновите проценки буџетот е […]

Наместо безбедна инфраструктура, велосипедистите добиваат велодромОткако владината делегација во Баку со лажирана фактичка состојба го пролонгира измачувањето на Охридското езеро од сопствените криминални бандити, сега во собраниска процедура пушта предлог-закон кој е во спротивност на верзијата која беше презентирана во Баку. Имено, оваа корумпирана и неспособна власт на СДСМ и ДУИ, со исклучена јавност и […]

СДСМ и ДУИ манипулираа во Баку и воведуваат Бадинтер со ...


Во снимените разговори помеѓу премиерот Заев и оние што тој мисли дека се Столтенберг и Порошенко, Заев се однесува крајно недржавнички и со интенција за криминално дејствие. Настрана неговата екстремна неспособност да препознае дека е мета на шега, тој во разговорот се обидува да нуди мито во износ од 100 […]

Не само оставка, туку и кривична одговорност за Заев!


Владата на социјал-демократите немајќи никаква визија за економијата и земјоделието како витална стопанска гранка и дејност, по обичај земјоделците ги препушта на милост и немилост на пазарот! Министерот за земјоделство Трајан Димковски сосема отворено им соопшти на земјоделците дека нивното производство Владата нема намера никако да го третира или уште […]

Земјоделците се оставени на милост и немилост на пазарот