став


  Одлуката да се вклучат психолози во системот на здравствена заштита сама по себе е за поздрав.  Но често се случува добри парцијални мерки да се воведуваат во неправеден и неорганизиран систем (каков што е овој) при што испаѓа дека мерките биле лоши уште од почетокот, а со тоа се […]

Анализа на сектор-здравство во однос на одлуката психолозите да се ...


Ја објавуваме оригиналната верзија од анализата на грчката партија ОКДЕ за Преспанскиот договор и референдумот во Македонија. Текстот се спротиставува на доминантната пропаганда наметната од социјалдемократските влади на двете држави и на меѓународната заедница кои насилно се обидуваат да го прикажат фијаското наречено референдум како успешен и да ја лажираат […]

Анализа на грчката партија ОКДЕ за Преспанскиот договор и референдумот ...


Грчката политичка партија НАР (Нова лева струја) ја поздравува непослушноста на македонскиот народ кон заканите на НАТО,САД и ЕУ империјалистите. Со масовниот бојкот против уценувачкиот референдум, луѓето на оваа мала држава одговорија на понижувачките уцени од страна на светските моќници кои во овие неколку дена пред референдумот го посетија градот […]

Писмо за поддршкаГо објавуваме добиеното писмо за поддршка од грчката левичарска партија „ОКДЕ” против престојниот референдум и наметнатиот влез во агресорниот пакт НАТО кое беше објавено и во грчките медиуми. Работничкиот народ од Грција го признава правото на самоопределување на македонскиот народ и го поддржува во неговата борба!      Преспанскиот договор […]

Писмо за поддршка од грчката левичарска партија „ОКДЕ”


Го објавуваме писмото за поддршка добиено од левичарската организација Радничка фронта од Хрватска. Балканската левица се спротиставува на наметнатиот т.н. Преспански договор од страна на западните елити чија единствена цел е принуден влез на Македонија во империјалистичкиот пакт НАТО преку насилна промена на нејзиното уставно име! Овој лажен договор не […]

Писмо за поддршка


Анализа на т.н. Преспански договор и неговите национални, геополитички и финанскии импликации во регионот изготвена од Ксоплидис Панајоти член на Централен Комитет и Сектор за интернационална соработка на грчката партија НАР, дел од левичарскиот фронт Антарсија. Појдовната точка на оваа обработка претставува класниот аспект, односно анализа на Договорот во целина […]

Грчкиот и македонскиот народ ги обединува заедничката историска борба против ...