Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  Димитар Апасиев

  Џафери своеволно го толкува Деловникот, ја саботира опозицијата

  Процедурално обраќање на Претседателот на Левица, Димитар Апасиев, за неделовничкото работење на собранискиот спикер. Пратеник и Владата можат до утврдување на дневниот ред на седницата...

  Пратениците денес да го изгласаат предлогот за намалување на времетраењето на договорите на определено време

  На дневен ред на денешната седница во Собранието е ставен Предлогот на законот за изменување на Законот за работните односи, поднесен од пратениците на...

  ДКСК има надлежност да иницира поништување на решението на инспекторот Африм Салиу

  (*Реплика на Претседателот на Левица - Димитар Апасиев, на одговорот на претседателката на Антикорупциска Комисија, Билјана Ивановска, која изложи дека Комисијата нема надлежност да...

  Зошто Антикорупциската Комисија робува на ДУИ и до каде е законот за потекло на имот?

  (*Говор на Претседателот на Левица, Димитар Апасиев, на седницата за пратенички прашања во Собранието. ,,Прашањето е наменето за Претседателката на фамозната Антикорупциската Комисија, на која...

  (Видео) Апасиев: Со кршење на процедурата се саботира Левица да поставува пратенички прашања

  „Покрај тоа што ние сме Парламент и парламентарна демократија којашто најретко има пратенички прашања, од 18 месеци, 12 систематски не свикувате пратенички прашања. Од...

  Левица поднесе предлог-закон за намалување на договорите на определено време

  Откако пратениците од делегитимираната коалиција, СДСМ и ДУИ, гласаа против предлог-законот на Левица за изменување на Законот за работни односи да се стави на...

  Последни објави