Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

Говори во советите

Левица против узурпирање на земјоделското земјиште од страна на крупниот капитал

Вчера се одржа XVIII Седница на Советот на Општина Свети Николе, каде се најдоа осум барања за поставување на фотоволтаични електрани, врз земјоделско и...

(Видео) Левица – Велес: Општина Велес планира нови 34 вработувања за партиски војници

Коалицијата ДПМНЕ-ДУИ на последната седница на Советот на Општина Велес изгласа одлука во која се предвидува нови 34 вработувања, со единствен изговор зголемен обем...

(Видео) Левица – Центар: Боемска 2 во Дебар Маало – Пешачка зона, по иницијатива на Левица

По бројните поплаки на жителите на Центар особено на оние од боемската четврт - Дебар Маало дека недостасуваат пешачки зони, советниците на Левица во...

(Видео) Левица – Велес: Општина Велес планира нови вработувања

Коалицијата ДПМНЕ-ДУИ на последната седница на Советот на Општина Велес изласа одлука во која се предвидува нови 34 вработувања, со единствен изговор зголемен обем...

Прифатени условите на Левица – Богданци за јавно осветлување

На 14-та седница на дневен ред на Совет на Општина Богданци, поддржана беше иницијатива поднесена од страна на советникот Тодоров. Иницијативата се однесува на замена...

Владата без да ја праша Oпштина Гевгелија, а по желба на моќниците, реши да им ги скрати давачки на моќниците кон општината при правење...

Досега надоместокот кој што требаше да и се плати на Oпштина Гевгелија за градење ветерници беше во висина од 6 000 000 денари. Сега...

Последни објави