Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

Говори во советите

Одбиена Одлуката од коалицијата ВМРО-ДПМНЕ – Поинаку за враќање на земјоделците

По барање на пазарџиите до Општина Битола и до претседателката на Совет Габриела Илиевска за измена на одлуката и пролонгирање до месец ноември поради...

Градинките во Кавадарци бесплатни од септември по иницијатива на Левица

Иницијативата на Левица престојот во детските градинки да биде бесплатен беше усвоена со неколку заклучоци и дополнувања! Од септември Општина Кавадарци ќе биде првата Општина...

Советникот од Левица во Советот на Општина Штип со советнички прашања на 12-та седница

Советникот од Левица, Ангеле Михајловски, на 12-тата седница во Советот на О. Штип постави советнички прашања поврзани со текот на реализацијата на крстосницата во...

Не смееме да дозволиме да имаме полна каса, а гладни ученици во училиштата

- Oбраќање на советничката на Левица во Град Скопје Катерина Јовановска. На денешната 11-та седница на Советот на Град Скопје на дневен ред беа...

Советничко прашање на Маргица Урумова од Левица до градоначалникот на Велес

Промовирањето на проекти кои се далеку од реализација и без обезбедени средства за нивно реализирање како популистички метод за додворување на граѓаните. Такви проекти,...

Дарко Масларковски: Инклузивноста само на хартија и без практична примена

Од страна на советникот Дарко Масларковски од советничката група на Левица во советот на Општина Аеродром, низ институтот советнички прашања се постави прашање за...

Последни објави