Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

Говори во советите

(Видео) Левица – Град Скопје: Дали е точно дека вработените во Универзална сала нередовно земале плата и биле исплаќани квартално?

„Дали е точно дека вработените Универзална сала нередовно земале плата односно им било исплаќано квартално заради несовесно и неодговорно работење на директорот. Доколку е...

(Видео) Левица – Град Скопје: Град Скопје години наназад пресметувал поголем данок на имот на Скопјани!

„Години наназад, на дел од граѓаните им се пресметува данок на имот поголем од оној кој согласно карактеристиките на имотот реално би требало изнесува....

(Видео) Советот на општина Делчево усвои програма за превенција на детско престапништво без конкретни мерки

Програмата за превенција на детско престапништво која се најде на дневен ред на 6-тата седница на Совет на Општина Делчево, не предвидува конкретни мерки...

(Видео) Левица – Кисела Вода: Нема интерес кај власта за шелтер центар за жртви на семејно насилство

Советничката група на Левица поднесе Амандман на предлог-Буџетот на Општина Кисела Вода за 2022 година за отворање шелтер центар за жртви на семејно насилство. За...

(Видео) Левица – Скопје: Нема да поддржиме ребаланс на буџетот доколку не се реши статусот на сезонските работници

За реализација на Програмата за дополнителни активности на ЈП, што беше една од точките на дневен ред на петтата седница на Град Скопје, предвидено...

(Видео) Левица – Прилеп со 400 амандмани и над 200 потписи денес за прв пат успеа да спречи продажба на народен имот

„Левица стои цврсто на својот став, нема да дозволиме ниту еден метар квадратен да падне во рацете на локалните ситни олигарси.”- говор на советникот...

Последни објави